zaterdag 18 december 2010

Hong Kong

Na een aantal dagen in het New York van Azië te hebben doorgebracht hebben we zeker een goede indruk gekregen van deze gigantische metropool! Hong Kong is een stad die 24/7 bruist, die door alle lichtjes niet donker wordt. En een stad met een gigantische skyline met indrukkwekkende hoge gebouwen. Er zijn niet alleen gebouwen te vinden die zo indrukwekkend zijn uit schoonheid, maar ook genoeg van lelijkheid.  Het contrast tussen de verschillende hoge gebouwen is erg groot. Het ene gebouw kan niet harder glimmen, terwijl het andere bijna op instorten lijkt te staan.
Hong Kong is volgens ons een prima stad om bij te komen van een jetlag en alvast een beetje te wennen aan  Aziatische taferelen. In Hong Kong hoef je zeker niet bang te zijn om in een  cultuurshock te raken, omdat het allemaal erg westers  aanvoelt! Dit heeft er vast mee te maken dat de Britten pas in 1997 Hong Kong aan China hebben overgedragen. Westerse invloeden zijn dan ook volop in Hong Kong aanwezig. Op iedere straathoek is wel een McDonald’s, Starbucks  en een bakkerij te vinden. Verder zijn alle grote merken hier volop vertegenwoordigd.
De Chinezen zelf lijken erg  gevoelig te zijn voor de bekende westerse merkkleding. Het is nog een hele opgave om een Chinees in Hong Kong te spotten, zonder een merkje op kleding of accessoires. Ze lopen ook maar al te graag te showen met de plastic tasjes van Louis Vuitton en Chanel. Nu vragen wij ons wel af: zijn het nou echt van die ‘big spenders’ of bewaren ze de tasjes van de Louis Vuitton nou zo’n lange tijd? Verder lijken de inwoners van Hong Kong ook al de gewoonte van  westerlingen te hebben overgenomen om hond niet meer te eten, maar als huisdier te houden. We hebben tot onze verbazing al een aantal inwoners met een hond aan een riempje zien joggen.  We zijn erg benieuwd of we dit in China ook nog vaker zullen tegenkomen. Daarnaast is het in Hong Kong,  in tegenstelling tot de rest van China,  verboden om op straat te spugen.  Een aantal oude mannetjes blijken hier wel wat moeite mee te hebben en zij bewaren hun rochel dan maar om het in de eerste en beste vuilnisbak te lozen.
Helaas is het wel zo dat hier ook Westerse prijzen worden gevraagd. Na een aantal dagen in Hong Kong te hebben doorgebracht is onze portemonnee al aardig geslonken. Het wordt nu tijd om wat goedkopere oorden op te zoeken! En dat gaan we vandaag dan ook doen.  We vertrekken vanavond met de nachtrein naar het karstgebergte van Yangshuo in China. In China kunnen we vanwege de internetcensuur niet meer op blogspot, dus de volgende update zal vanuit Vietnam zijn. Iedereen dan maar alvast een fijne Kerst gewenst!

                         

                              Foto's Macau


Amsterdamse grachtenpanden in Macau


10 opmerkingen:

  1. ha,sebas en eefke wat 'n mooie foto's en ;n uitgebreid reisverslag. jammer dat we nu 'n tijdje niks meer van jullie horen, maar we wachten wel af wat jullie in vietnam zien we genieten mee en hopen dat jullie nog veel meer genieten. voor jullie nog 'n hele fijne kerst en tot gauw. groetjes mam en lou

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haa!!

    Soo dat is weer snel! Wat een super mooie foto's! Goed fototoestel haha! Jammer dat we nu even moeten wachten maar we zien wel weer een berichtje verschijnen! Fijne kerstdagen..

    Liefs Leon en Karlijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi!

    Hong Kong klinkt als een interessante stad. Ik ben erg benieuwd naar de rest van jullie bezoek aan China. Dus schrijf maar genoeg op, zodat we straks als jullie in Vietnam zijn van alles kunnen meegenieten! Veel plezier!

    x Milou

    BeantwoordenVerwijderen
  4. daag wereld reizigers....

    ziet er goed uit allemaal :D tof dat jullie tjap tjoep nog hebben gezien... nja geniet ervan

    gr kay

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hehe pffff...... eindelijk snap ik hoe ik een reactie moet plaatsen na 5 x proberen haha....


    trouwens miex en ik hebben een huis gekocht ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. He Reizigers, Hay en Liel wensen jullie heel fijne feestdagen en een heel goed begin van 2011 ! Maar dat zal vast wel goed komen, geniet van jullie reis en kom heelhuids thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hej sebas en eefke
    wat een mooie foto's ziet er egt interesant uit daar:D
    we willen jullie ook even een hele fijne kerst wensen en vooral ook een mooi en gezond nieuwjaar.

    groetjjes xxx robin noelle en jade

    BeantwoordenVerwijderen
  8. He sebas en eefke,

    Leuk verslagje en mooie foto's.
    Fijn dat het allemaal goed gaat daar.
    Fijne kerst en alvast een goede jaarwisseling.

    Groetjes dennis en sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Sebas en Eefke,
    Een heel gelukkig 2011!
    Hebben jullie ook een goed feestje gevierd?
    Geniet ervan!
    x Karlijn

    BeantwoordenVerwijderen
  10. hallo auch heej in tegele kieke we geregeld wie ut met uch geit.En ich mot zegge det ut hiel leuk gesjreve is.Ut is erg plezerig um te laeze. Ich heb auch al ens gereageerd (dach ich teminste) maar zoog later niks mier sjtaon,maar ich heb al gelaeze det angere dao ach meute meij hebbe. ich wach op un nie gesjreve sjtokske. groetjes Erna (en nog de beste winse!!!)

    BeantwoordenVerwijderen