donderdag 16 december 2010

De reis is begonnen

Na een reis van bijna 24 uur zijn we dinsdagavond om 23.00 uur aangekomen in Hong Kong. Daar stonden we dan bepakt en moe van onze vliegreis in een wildvreemde stad, en waren we ook nog eens bij de verkeerde bushalte uitgestapt! Het bord in de bus bleek namelijk één halte voor te lopen.
We dachten: dan maar aan een taxichauffeur vragen om ons naar het guesthouse te brengen.  Maar die zei tot onze stomme verbazing gewoon: ‘Nee’! En we dachten nog wel dat Aziaten nooit ‘nee’ zouden zeggen. Gelukkig betekent ook in Hong Kong net als in Amsterdam dat als een taxichauffeur je niet wil brengen dat het hostel op een steenworp afstand ligt.
Inmiddels hebben we Hong Kong een beetje verkend. Helaas kunnen we nog niet goed zien hoe hoog de gebouwen nou daadwerkelijk zijn, omdat het erg mistig en bewolkt is. Gisteravond hadden we afgesproken met onze ‘China deskundige’ TjapTjoep!  En onder het genot van een aantal biertjes heeft hij ons gelukkig nog wat tips kunnen geven.

Om jullie niet te vermoeien, en ons uiteraard ook niet, met al onze verhalen wat we de afgelopen dagen gedaan hebben onderstaand een aantal foto’s van Hong Kong.  Meer foto’s van de skyline van Hong Kong volgen bij beter weer. En dat wordt het gelukkig morgen!




Dubbeldekker tram



Kerst in Hong Kong


6 opmerkingen:

  1. hallo vanuit het koude holland leuk dat jullie al zo snel wat hebben laten zien, mooie foto's. groetjes gertie en lou

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nin hao! Fijn det ge good aan ziet gekommen. Ik heij al van pap gehuurd det dr al problemen waren met noar Dusseldorf rieje. Maar gelukkig is ut toch nog good gekommen den. En al leuke foto's geknipt zeen ik! Vuul plezeer nog en succes met de chinezen. En ik verwacht binnenkort wel un nieuw bericht. Zaijian! xx Lisan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haa!!

    Wat een leuk verhaal! Super dat jullie er ook meteen foto's bij hebben! Eefke wilde je nog vertellen dat in "onze" nagelschaar omknip boom hele mooie kerstverlichting zit! Haha!
    Geniet er nog van daar..

    Liefs Leon en Karlijn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. HALLO WERELDREIZIGERS,
    hET IS HIER ZONDAGAVOND BIJNA 20.00 UUR.
    WE ZIJN IN HET WEEKEND BIJNA INGESNEEUWD, EN ZITTEN NU DUS LEKKER WARM IN DE KAMER.
    WE HEBBEN NET JULLIE VERHAAL GELEZEN EN ZIEN OP DE FOTO'S DAT JULLIE BETER WEER HEBBEN DAN WIJ.
    WE WENSEN JULLIE NOG EEN FIJNE REIS EN MOOIE FEESTDAGEN. GROETJES MAT, MYRIAN EN YLONA

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hee eef n sebas,

    wat een geweldig nieuws allemaal. en hele mooie foto's.
    wij zijn erg blij dat het jullie zo goed gaat en bevalt.
    wij wensen jullie ook nog de beste wensen en een super 2011! maar dat zal wel goed komen he.
    wij horen wel weer en heel veel plezier!

    liefs uit het koude Tegelen. Jeroen en Fan

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heej bubbels we missen je met voetballen haha.... groetjes joenes!

    BeantwoordenVerwijderen